Mar.Co Glass-Sticla termopan Timisoara


Go to content

Main menu:


Ce aleg termopan sau geamul tripan?

Ce sticala sa aleg

4. Ce diferente sunt intre geamul termopan si geamul tripan? Care tip de geam se potriveste mai bine pentru constructia mea ?

Pentru geamul termopan cat si pentru geamul tripan in construtie se foloseste sticla, si anume : la geamul termopan se folosesc doua foi e sticla in timp ce la geamul Tripan se folosesc trei foi de sticla. Daca urmarim o izolare termica superioara, este bine sa urmarim insa gazul introdus precum si distanta dintre doua foi de geam.
Cele mai optime performante pentru izolarea termica se obtin atunci cand folosim distanta de 16 mm intre doua foi de geam rezultand astfel o grosime finala de 24 mm pentru un geam termopan . In unele cazuri apar erori caci se considera ca mai multe foi de sticla izolaza termic mai bine (fals) si din aceasta cauza alegem gresit un geam tripan. Rezultatul optim pentru un geam tripan se obtine cand grosimea totala este de 44 mm. Daca urmarim sa obtinem o izolare fonica superioara precum si a compensa pierderea de caldura datorata spatiului mai mic dintre foile de geam fiindca se pot monta mai multe foi cu emisivitate redusa trebuie sa alegem gemul tripan .


Back to content | Back to main menu